Iskustva sa kapima

Zovem se Aleksandra,i trenutno sam u onim cetrdesetim godinama za koje kažu neki da mogu biti teske a neki da su najlepse.Početkom tih „srednjih godina“ gubitak drage i bliske osobe uz sav pritisak savremenog života da treba biti uspešna žena u karijeri,najbolja majka i supruga,super domaćica i kuvarica doslo je u jednom trenutku do sve većeg gubitka samopuzdanja za koje sam mislila da ne postoji jače kod bilo koga do mene.Vrtlog u glavi,odbrana od uticaja emocija drugih osoba nije vise postojala a moja borba da sve vratim na staro bez ikakvih izgleda za uspeh.Po struci sam lekar i vrlo dobro znam za tradicionalne metode odbrane od stresa,sedativi i drugi medikamenti su u ogromnom opticaju danas,ali to nisam želela.Čula sam od drugarice za Bahove kapi ,malo se sama obavestila ( kao i svi o svemu danas preko interneta )ali pravu priču o tome kako to deluje i šta je to ustvari čula sam od Zoe.Prvi razgovor o onome što me muči već je sam po sebi doprineo laganom vraćanju balansa u mojim emocijama i glavi a nekoliko vežbi uspostavljanja mira u dusi i telu koristim vrlo cesto i danas.U razgovoru sam navela ono sto me muči i moja bočica Bahovih kapi je nastala baš za mene lično u razmeri najboljoj mogućoj jer posle par dana svakodnevnog korišćenja moje stanje tela i duha je bilo savršeno.Vratio se red u glavi, odjednom sam ja opet bila jaka,i itekako sam mogla opet da kažem da nesto ne želim a da to posle ne „odbolujem“ uz grižu savesti,ali u isto vreme nisam se pretvorila u „snežnu kraljicu“ bez emocija i razumevanja za druge.Moja porodica je primetila da se mama vise ne nervira i reaguje burno na nesto što apsolutno ne zaslužuje toliko emocija.Osećaj je sjajan.

Draga Zoe tvoja veština da prepoznas ono što je problem u duši i da sa biljkama i njihovom prirodnom moći u najboljoj kombinaciji u bočici Bahovih kapi je čarobna.

Evo već nekoliko godina je proslo od ovog mog iskustva a moj svemir je i dalje u ravnoteži.❤

   …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Drug mi je preporučio Zoranu, koja je tada maltene počinjala sa edukacijom, možda je bila 3-4 meseca u tome. Nije mi bilo bitno. Rekla sam:” Idemo, ionako mi je sve besmisleno, ne može ništa gore od ovog stanja u kom sam sada da me zadesi”.Ja živim u Beču, što nas nije omelo da kapi stignu do mene.

I te njene čudesne kapi su me odmah osvojile, jer sam imala problem sa anksioznošću, i sa posledicama trauma koje sam preživljavala dok sam bila mala u roditeljskom domu. Jer sam odatle povukla strah od ljudi, i osećaja besmisla koji zaista vučem od detinjstva ali sada kao da mi je postajalo sve teže da živim sa tim. Ni u čemu nisam mogla da se pronadjem niti su me odnosi sa ljudima nešto značili. Stalno su me proganjale te slike nasilja. A sada kao da su se brisale i nisu mi više bile pred očima u odnosu mog dečka i mene. Sve vreme sam zapravo živela sa osećajem da ništa nema smisla. A onda kada to mislite zaista vam je teško i da ustanete iz kreveta a kamo li neke složenije radnje da obavite.Na sreću, ipak sam imala malo nade da neko rešenje postoji i ono se pojavilo..Nekih 6-7 meseci sam ih pila. Već posle par nedelja sam dobijala naznake smisla, radosti,volje za životom…U to vreme sam pronašla posao koji mi je ok, jer sam konačno dobila hrabrost da krenem u svet. . Sada ih uzmem s vremena na vreme, za neku goruću situaciju, ali mislim da nakon 4 godine, bih mogla da im se malo vratim, obzirom da imam sledeću situaciju po pitanju roditeljstv, koju bih rešavala i gde mislim da bi mi kapi bile dragocene. Neizmerno zahvalna i drugu i Zorani, mislim da su mi bukvalno spasili život.

Mirjana, Beč

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Bila sam sama, povučena i uplašena od pomisli da ponovo budem u vezi. Osećala sam se loše i fizički i emocionalno. Živela sam izolovano sa ovim mislima o strahu i žudnji za ljubalju više od 10 godina. Kada sam počela sa Bahovim kapima koje sam dobijala od Zorane, od razgovora do razgovora, zajedno sa njenim beskrajnim razumevanjem i njenom ljubaznošću, sve je počelo da se menja. Bez prethodnog iskustva, nisam znala šta da očekujem ali sam bila veoma brzo drugačije raspoložena i jača. Na nekako potpuno meni prirodan način su stvari krenule u mom pravcu. Slojevi strahova su nestajali i bilo mi je jasno da se uravnotežujem, bilo je lepo i ohrabrujuće od početka. Od kapi do kapi ja sam bila sve više svoja ali u boljoj verziji. Bila sam stvarno oduševljena što svi isto primećuju. Osetila sam potpunu ravnotežu kada sam osetila da mi kapi više ne trebaju. Drago mi je što sam istrajala .Ja sam u tom periodu ušla u vezu u kojoj sam i sada i koja je zasiguruno najznačajniji ljubavni odnos u mom životu do sada. Ono što znam sada o sebi i o drugima mnogo je šire i potpunije nego ranije. Snaga da budem ono što jesam je došla sa kapima. Mnogo puta sam ih drugima preporučila i svi su se pokrenuli a ponekad je potrebno da se pokrenemo.Divno je da nas priroda tako jako podržava da dodjemo do sreće i mira.

Teodora Balabanović, Beograd

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Klijentkinja je javila svoje utiske nakon 5 dana korišćenja kapi. Na samom početku uzimanja se požalila da joj se pojavila glavobolja.

„Evo da se javim sa utiscima. Sa kapima sam zaista prezadovoljna. Zaista otklanjaju strahove i preterano analiziranje i brigu, u tome mi zaista pomažu. Ne mogu da kažem da je ta neka nesigurnost i bezrazložni strah nestao skroz ali se zaista dosta povukao, do te mere da mogu slobodnije i lakše da funkcionišem…i nekako se osećam kao da sam to ja, takva kakva sam, bez nekog pretvaranja ili pokušaja da budem to što jesam.Ne prskam više od pet puta dnevno i opet mi pomažu. Čak i u trenucima kada me uhvati panični strah, što mi se retko dešava ali ume ponekad da me snadje kao juče npr pomažu mi. l nekako sam više optimistična, sigurnija, ne razmišljam preterano i nemam potrebu da do besvesti analiziram sve što mi dodatno stvara nesigurnost. Zaista sam zadovoljna. Glavobolja je prestala posle dva dana. Pre mi se dešavalo da uzmem za smirenje, u nekim trenucima, pola tablete, sada zaista nemam potrebe za tim.Samo se bojim da mi neće trajati dugo ova bočica a osećam da se od ovih kapi neću odvajati nikada. Jako mi prijaju.“

NN

Kontaktirajte me